dinsdag 9 februari 2016

Lekkage of ingewaaide regen/natte sneeuw

Ik kwam daarstraks op zolder om mijn winterjas uit de wasmachine te halen, (ja, deze was ik ook iedere 6-8 weken. Tenslotte draag ik deze iedere dag minstens 3-4 uur) toen ik constateerde dat ik zomaar een natte sok had. Nadere bestudering van de vloerbedekking leerde me dat er onder het kleine dakraampje een aardig, grote natte plek was.

Verder zoekend kan ik aan de binnenkant van mijn dak niks vinden. Het houtwerk van het dakraampje is wel wat vochtig. Maar was het nou vochtig omdat er een lekkage is of omdat het door de wind regen/natte sneeuw binnen gewaaid was.

Ik ben er nog niet over uit, want het raampje staat altijd op een kleine kier en is alleen dicht bij hevige wind. Het is dus de afgelopen 2 dagen dicht geweest en ik heb het vanmorgen weer opengezet.

Dus nog even aankijken de komende dagen met het raampje dicht. Want als het een lekkage is dan zal er water in de 2 wasmanden komen die er inmiddels onder staan.

Helaas is wel een deel van mijn waspoeder zo nat geworden dat er geen redden meer aan is en nu dus in de kliko ligt. Ik kan het niet opbrengen om met een lepel nog verder los te maken.

Ik hoop de komende dagen met de voorspelde regen geen water te vinden in de wasmanden. Want het is een heel gedoe om er weer vanaf te komen. Woningbouw bellen voor een afspraak zodat ze komen kijken, vervolgens wachten op een afspraak met een dakdekkers bedrijf die eerst komt kijken en dan een vervolg afspraak om het op te lossen. Kan zo maar 10 dagen duren. Ik spreek uit ervaring want ik had toen ik bijna 10 jaar geleden hier kwam wonen wel een lekkage bij dat raam omdat de dakpannen gescheurd waren na een storm. Goh, zou zomaar een tweede keer kunnen gebeuren dus.

2 opmerkingen:

 1. Hopelijk is het geen lekkage en kwam de regen gewoon via het raam binnen! Bij mij was het bed helemaal nat geregend via het zolderraam....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop ook op inregenen. Maar het is vandaag, op een klein buitje na, droog geweest.
   Morgen maar kijken, want dan is er meer regen voorspelt.

   Verwijderen