maandag 17 oktober 2016

Voortuin

Inmiddels zijn er nog meer planten uit mijn voortuin verdwenen. Het begint aardig kaal te worden.
Helemaal niet erg want ik wil het anders gaan indelen zodat ik meer groenten en fruit kan planten. Ook komen er kruiden te staan.

In mijn voortuin ligt ook een ronde vijver. Deze laat ik lekker liggen. Zeker omdat er ieder jaar toch weer baby goudvisjes in komen. Mooi gezicht om al die kleine zwarte dingen te zien zwemmen. Gisteren wel tot 9 geteld. Zelfs een klein wit visje zat er tussen van nog geen centimeter groot. 

Rondom de vijver wil ik dus kruiden gaan planten. De komende tijd even neuzen op internet en in mijn recepten welke kruiden er winterhard zijn en veel gebruikt worden.
Een plek voor eenjarige kruiden  komt er ook.

Verders weer kijken welke bessen of ander fruit ik aan het rek wil laten groeien wat ik wil neerzetten tegen de inkijk vanaf de straatkant.

Er is nog wel wat werk te doen in de zin van wortels verwijderen en nog wat onkruid wat er staat maar dan kan er goede grond en mest in waardoor alles beter groeit volgend jaar.

De braam in de achtertuin heb ik vanmorgen gesnoeid zodat de mensen van de riolering ruimte hadden om te werken. Ook de regenton is helemaal leeg en verplaatst. Helaas ben ik daar wat minder blij mee want hoe krijg ik deze nu weer vol. Het was toch mijn watervoorraad voor de planten in de tuin.
Het zal er wel weer op neer komen dat als het regent er weer bakken staan om het hemelwater op te vangen. Aansluiten op een regenpijp is geen optie want ik heb helemaal geen regenpijp Deze zit bij de buren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten