donderdag 16 oktober 2014

Verjaardagen

Verjaardagen, soms een verplichting en soms leuk en gezellig.

Mijn eigen verjaardag vier ik maar eens in de 5 jaar. Dan trakteer ik mezelf op de schoonheidsspecialiste en een verfbeurt bij de kapper. En komt familie speciaal voor mij langs, al denk ik dat de kinderen meer voor elkaar komen.

De verjaardagen van mijn kinderen worden wel elk jaar gevierd. Ze krijgen dan een cadeau wat ze graag willen en dat binnen mijn budget valt. Ook mag ieder kind zeggen welke taart en versnaperingen geserveerd gaan worden.

Mijn oudste is volgende week jarig en het wordt op de dag zelf gevierd. Voor het eerst op een doordeweekse dag omdat oudste in de herfstvakantie jarig is. Oudste wil een nieuwe, duurdere tas voor school en is druk bezig met snuffelen op internet voor het cadeau.

Oudste wil dit jaar een chocolade taart, een appeltaart en cakejes bakken. Dus ben ik maandag en dinsdag druk bezig. Al denk ik dat oudste zelf de cakejes wil bakken. Dat vind ik niet erg en oudste mag rustig van mij aan de slag gaan.
Ook komt er komkommer, wortel, kaas en augurk op tafel. Wie weet ook nog wat knackworstjes maar daar is oudste nog niet over uit.

Wie komen er op zo'n verjaardag?
Dit jaar is dat de directe familie broers en schoonzussen, mijn ouders (opa en oma). Klasgenootjes en kinderen van scouting. Het komt dit jaar allemaal op dezelfde dag omdat de andere weekenden gevuld zijn met scoutingweekend, familieverjaardag en leren voor examen.

Misschien gaat de vuurkorf nog aan bij droog weer. Ik hoop wel dat de jongere kinderen (neefjes en nichtjes) naar buiten kunnen. Volwassenen praten bij over vakanties en andere dingen die hun bezig houden.

Dit jaar zullen ze ook mee-eten omdat het pas later op de dag komen. Dus is er een pan soep en worstenbroodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten