dinsdag 26 augustus 2014

Opruim virus is besmettelijk en andere huiselijke dingen

Alhoewel ik al zeker een jaar aan het opruimen ben is er een maand of drie geleden pas een goed ritme in gekomen.
De zolder is weer bijna zolder en mijn slaapkamer ook weer bijna alleen slaapkamer. De ladekast met voorraad voor jongste met koemelkallergie staat nu op zolder, er staat nu een  side table op mijn kamer met het minimale erop. Er komt nog een plankje met foto's boven en een tijdschriftenrekje. Die liggen al ruim 2 jaar onder mijn bed. Als de zolder straks praktisch is ingericht kan ook het camping koelkastje met koemelkvrije producten naar zolder. En dan is mijn slaapkamer weer echt slaapkamer.

Mijn oudste kreeg het afgelopen weekend op haar heupen en begon met opruimen en uitzoeken. Ik vond het fijn voor haar dat ze er eindelijk tijd voor maakte, inzag dat haar kamer ook echt opgeruimd/uitgezocht moest worden voor het nieuwe schooljaar. Helaas gooide het mijn 'opruimritme' een beetje erg in de war omdat ik ineens 4 dozen met spullen had die ze niet meer wilde of nodig had. En of ik haar kast even wilde aanpassen en ergens kleerhangers vandaan toveren en zorgen dat er een kapstok aan de muur komt. En oja, ze heeft/wil ook graag nog een bureaustoel met wieltjes. Pfff wel veel voor een paar dagen thuis. En toch ondanks het rare ritme vind ik het fijn dat ze meer thuis is. Ik heb alleen een maand nodig om een nieuw ritme te vinden.

Van de 4 dozen heb ik er nog 2 over. Intussen zijn er al spulletjes opgehaald door mensen zoals armbanden, spaarpot, klok, leesboek. Andere staan nog op een weggeefsite van facebook. Weer andere dingen zitten in de doos voor de kringloop. (volgende week bij redelijk weer er maar 2 wegbrengen op de fiets) Ook staat er een tas met kleding klaar als niemand die wil hebben. Die breng ik dan naar de kledingbank.

Maar goed, ik loop achter op mijn eigen slaapkamer die ik graag klaar had willen hebben. Deze week niet veel losse kwartiertjes over om hier iets te doen, want het gewone huishouden gaat gewoon door, zeker nu oudste voor 5-6 dagen weer thuis komt wonen. Over jongste is niets bekend. Jeugdzorg zegt wel dat ook jongste vaker thuis gaat komen, maar heb er nog weinig vertrouwen. Genoeg teleurgesteld in de zomervakantie.

Maar het opruimen gaat dus goed in huis en nog steeds verdwijnen er iedere dag 10 dingen mijn huis uit. Mijn hulp van de thuiszorg valt het zelfs op. Maar ik weet dat ik de opruimacties moet doseren anders is mijn energie op en de pijndrempel bereikt. De komende weken zal ik hierin een ander ritme gaan zoeken omdat oudste meer thuis. Het wordt weer een beetje normaal en daar ben ik wel blij mee. Ik kan me weer een beetje moeder gaan voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten