zaterdag 20 juni 2015

AfvallenAfbeeldingsresultaat voor misselijk

Ik worstel al jaren met mijn gewicht. Ik ben te zwaar. Dat is iets waar ik niet om heen kan. En al jaren heb ik met de regelmaat van de klok een poging gewaagd om door middel van een dieet af te vallen.
Helaas waren die pogingen nooit succesvol en kwam het verloren aantal kilo's plus 2 kilo er weer bij.

Ik geloof dat ik ergens in oktober 2014 de 90 kilo gepasseerd was en dacht: "Nu moet er echt iets gebeuren want dit is echt ongezond". In januari dit jaar gaf de weegschaal zelfs 96 kilo aan. Mijn bmi was toen ook 34. Wat betekend dat ik obesitas/zwaar overgewicht had. 

Zelfs toen kon ik het niet opbrengen om gezonder te gaan leven. Maar om onduidelijke reden begon ik ineens spontaan af te vallenWel kreeg ik in december 2014 verschillende lichamelijke klachten zoals: misselijkheid, vol gevoel na een klein beetje gegeten of gedronken te hebben, extremen moeheid. Hierdoor kon ik minder eten dan ik gewend was. Bezoekjes aan de huisarts leverden niks op. Het bloedonderzoek gaf geen bijzonderheden aan en ook een laparoscopie van de maag gaf aan dat er met mijn maag niks mis is. Gelukkig denk ik dan maar.

Maar het feit is wel dat ik af blijf vallen, de hele dag misselijk ben en soms zelfs hondsberoerd. Inmiddels weeg ik nog 77 kilo. Een bmi van 27,3.
Nog 6 kilo en ik zit op gezond gewicht. 

"Mooi toch, je valt af zonder er moeite voor te doen", zeggen veel mensen in mijn omgeving.
Nou zo denk ik er dus niet over. Ik ben blij dat ik afval, maar om me daarom de hele dag door beroerd te voelen. Nee dat heb ik er niet voor over.
Eind januari verloor ik in 8 dagen tijd 5 kilo. En dat terwijl ik het normale aantal calorieën binnen kreeg. Niet meer bewoog dan anders.
Inmiddels staat er een afspraak gepland met de maag-, darm- leverspecialist in mijn agenda. Ook houd ik bij wat ik eet en welke klachten ik daarvan krijg. Natuurlijk hoop ik dat er niks gevonden wordt, maar aan de andere kant natuurlijk weer wel want dan is er een verklaring waarom ik me de hele dag door zo misselijk en beroerd voel.

Ik eet momenteel 6-8 kleine maaltijden en fruit verdeeld in 4-5 keer een beetje.Ik eet eigenlijk de hele dag door. Mijn darmen zijn daar niet altijd even blij mee. Maar goed, beter dan nog zoveel blijven afvallen.
Mijn calorie inname is per dag ongeveer 2300 en nog val ik per week nog steeds 200 tot 250 gram af. Dit is een redelijk normaal tempo. Ik ben van maat 46 naar maat 44 gegaan. Door de vorm van mijn buik kan ik maat 42 niet aan, terwijl maat 44 van mijn kont zakt. Gelukkig hebben ze de riem uitgevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten