maandag 22 juni 2015

Het lijkt wel herfst

Tja ook ik wil even klagen over het weer. Het lijkt wel herfst buiten. Ik ben er niet blij mee met al die buien die ik mekaar overgaan. Ook Boeddha vindt het maar niks en blijft liever binnen.
 

Wat doet dit weer met mij?
Ik krijg meer last van mijn fibromyalgie door het vocht en de wisselingen in temperaturen. Zo is het 37 graden en 4 dagen later is het nog maar 14 graden. Mijn spieren zijn daar niet blij mee. Er op kleden kan ik niet. Maar goed er komt eens weer stabiel weer qua temperatuur.

Ik wordt er humeurig door, omdat ik nu eenmaal liever de zon zie. Veel licht doet mijn humeur goed. 's Winters kan ik door licht tekort ook somberder worden. Gelukkig had ik daar afgelopen winter minder last van doordat het weer redelijk was.

Ik kan niet lekker buiten zitten. Niet even met een boek ik de tuin of borduren, waar ik echt zonlicht voor nodig heb omdat ook mijn ogen slechter worden naarmate ik ouder wordt.

Wat doet het weer met mijn oudste?
Die wordt er ook chagrijnig van en loopt met de ziel onder de arm. Vanmiddag ging oudste skaten buiten om toch aan lichaamsbeweging te komen nu ze niet meer op en neer school gaat iedere dag. Op de terugweg zeiknat geregend. 'Verzopen' hond nummer 2 vandaag.
Oudste leest nu meer en hangt voor de tv. Dat mag van mij want ze heeft hard genoeg geleerd de afgelopen maanden.
Wel baalt oudste stevig als het slecht weer is als ze op zaterdag naar scouting gaat. In de ochtend draait ze mee met eigen leeftijdsgenoten en 's middags als leiding bij de bevers. En ja, dan wil je wel droog weer om de leuke programma's te kunnen doen.

Wat doet het weer met Boeddha (onze hond)?
Nou voor Boeddha geldt echt dat het vandaag 'hondenweer' was en ze liever binnen bleef liggen. Helaas moest ze eraan geloven anders zou ze niet te genieten zijn zonder lange wandeling. Dan maar afgedroogd worden bij de voordeur op de mat. Wat ze dan wel weer heerlijk vindt.
Soms vindt Boeddha de regen zo erg dat ze tegen een boomstam aan kruipt om maar droog te blijven.

En mijn tuin?
Die vindt het fantastisch weer en geniet volop van alle neerslag. De plantjes zie je bijkomen. Binnenkort zullen de aardbeien wel groot, rood en rijp zijn. En het zaaigoed verder uitlopen/groeien.

2 opmerkingen:

  1. Het is inderdaad niet bepaald zomers buiten... Wat vervelend dat je lichamelijke klachten er ook erger van worden.

    Maar voor volgende week wordt beter weer voorspeld!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt inderdaad wel herfst/winter, maar nu lijkt het hier toch wel een beetje op te klaren :)

    BeantwoordenVerwijderen