zaterdag 7 november 2015

gevonden geld

Soms vind ik een tijd geen geld en dan ineens een week elke dag.

Zo zag ik aan het begin van de week winkelwagentjes staan en in eentje zat nog een muntje van 50 cent. Bij het afrekenen van mijn boodschappen daarna zag ik zomaar 2 cent op de grond liggen bij de kassa.

Gisteren bij het wandelen met de hond vond ik zowaar een muntje van 10 cent. En dat met al die bladeren die de volledige stoep bedekken was het echt een mazzeltje.

En vandaag vond ik bij de flessenautomaat een fles die bij een andere winkel ingeleverd moest worden. Het toch 25 cent wat mensen dan weggooien. En ik? Ik loop (fiets) gewoon even langs die andere winkel, kon ik ik gelijk nog een zak hondenkoekjes kopen voor Boeddha en onder de zak hondenkoekjes lag 2 cent.

Deze week ben ik 89 cent rijker geworden. Alleen maar door mijn ogen open te houden.

Ik denk dat ik volgend jaar een apart potje maak voor het gevonden geld. Nu heb ik daar wel een potje voor maar daar doe ik ook het geld bij wat ik terugkrijg van de statiegeldflessen. In de vakantie gaan we hiervan altijd een keer pannenkoeken eten.


3 opmerkingen:

  1. Wat grappig dat je telkens geld vindt. Ik zou me dan wel een geluksvogel voelen, heb al in geen jaren geld gevonden. Misschien zijn ze bij ons een stuk zuiniger!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik word er iedere keer ook een beetje blij van. En ik moet zeggen dat ik er wel op let of er niks op de grond ligt of in de bak langs de flessenautomaat. Ik het begin durfde ik niet goed, maar nu kijk ik er zonder problemen er in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, als ik geld vind dan zeg ik altijd: dat is het begin van een miljoen. Mijn kinderen vonden het vroeger toen ze nog klein waren raar als ik dat zei. Dus heb ik uitgelegd dat ook een miljoen euro begint met een cent.

    BeantwoordenVerwijderen