zondag 1 november 2015

POP


Vandaag naar de eerste les van hondencursus geweest. Ze werken er met een clicker. Iets wat voor mij niet zo handig is want ik ben slechthorend en heb echt geen idee of de clicker het wel doet.
Dus werd mij gevraagd een woord te kiezen dat ik niet vaak gebruik zodat de hond niet in verwarring kan raken.

Dus koos ik voor het woord POP. Een woord dat makkelijk uit te spreken is voor mij en een woord wat ik nauwelijks meer gebruik in het dagelijks leven.

En werkt het? Jazeker, mijn hond weet nu dat hij iets lekkers krijgt bij het woordje POP.

Vandaag zijn alle honden beoordeeld en morgen krijgen we de uitslag op papier. Hoe mijn Boeddha eruit komt geen idee. 
Langs de mensen lopen terwijl er een doos met veel geluid op de grond viel .... tja het was de bedoeling dat de hond er nieuwsgierig door werd er ging kijken. Nou mijn hond keek mij vragend aan: "vrouwtje is het de bedoeling dat ik je vertel dat er iets op de grond gevallen is of niet". Aangezien Boeddha van mij geen reactie kreeg reageerde ze er ook niet op.

En wat te doen als er heel veel mensen ineens op je af lopen. Euh dan ga ik zitten en steek mijn neus in de lucht om te snuffelen. Uuuuh, ook hier moest hij nieuwsgierig worden en gaan kijken. Gelukkig liep ze niet weg.

Ook op de ineens open geklapte paraplu reageerde mijn hond niet, maar dat had ik haar ook al geleerd. Een paraplu is niks engs, want als het hard regent loop ik met een paraplu. 

En toen moest ik een bal weggooien. Ja leuk, daar loopt Boeddha graag achteraan, maar terugbrengen ho maar. Dat is iets wat ik graag wil dat ze leert.

En toen de oefening dat ik wegloop van mijn hond en of mijn hond mij dan volgt zonder afgeleidt te raken door wapperende handdoeken. Goh, zowaar ze volgt me. Dat is ook een leerpunt, want ik wil graag dat ze los kan lopen en dat ze komt als ik roep.

En dan de oefening dat ik achteruit loop en dat ze me volgt met een slappe lijn. Ik beloon haar goede gedrag met het woordje POP. (andere cursisten gebruiken een clicker). Het is even wennen om op het juiste moment het woord te zeggen, want ik moest ook nog andere leuke/lieve dingen tegen mijn hond zeggen. En iedere keer als ik POP zeg, krijgt mijn hond iets lekkers.

Er was ook nog een half uur theorie. Morgen mogen we weer naar cursus. Benieuwd wat we dan gaan doen.

Voor nu was het vermoeiend voor mij omdat ik meer dan anders tegen mijn hond gepraat heb. En omdat luisteren vermoeiend is voor mij in een omgeving met veel andere geluiden. (overvliegende vliegtuigen, blaffende honden, mensen die praten).

1 opmerking:

  1. Handig dat ze je een goed alternatief aan de hand deden voor de clicker! Dan vind ik dan goede trainers.

    Zo'n cursus lijkt me erg handig als je een hond hebt.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen