woensdag 30 maart 2016

Geen verwarming


Toen ik vanmorgen opstond had ik niet verwacht het vandaag zonder verwarming te kunnen doen.
 
Na de ochtend wandeling met Boeddha kwam mijn thuiszorgmedewerker langs. Samen hebben we de was opgeruimd en mijn bed verschoond. Zij heeft voor mij de ramen aan de binnenkant gewassen en gestofzuigd. Intussen heb ik losse rommeltjes weggegooid of op hun plek gelegd.

Naast het even koffie drinken en de week doorspreken waren de anderhalf uur zo voorbij. Maar ik was toen wel toe aan een dik uur bijkomen op de bank met de tv en laptop in de buurt.
 
De middagwandeling liep niet zoals gepland want Boeddha besloot het er lekker van te nemen en niet meer terug te komen op mijn roepen en ze liep telkens weg als ik maar in de buurt durfde te komen. Gelukkig hield een mede hondeneigenaar die ook altijd op het veldje komt Boeddha vast tot ik er was. (sorry dat het wat langer duurde maar mijn benen wilden niet meer) 
 
Mijn wandeling telde dus de dubbelde afstand van normaal wat mijn spieren me niet in dank afnamen. Dus vanmiddag deed ik 2 uur niks. Geen tv alleen een tablet op schoot en een dekentje over de benen.
 
Tja omdat ik nog geen groenten had voor de lasagne moest ik toch ff vlug op en neer naar de winkel. Gelukkig is lasagne iets wat ik vlug in de oven heb dus alleen de gehakt rullen, kruiden en groenten erbij en dit keer de bladen in stukjes gebroken. En de oven deed de rest.
 
Na de avondwandeling lekker met een beker anijsmelk op de bank en weer een dekentje over de benen.
 
En toen bedacht ik me ineens: "Goh, de verwarming is nog niet eens aan geweest"
 
Nee, dat kwam dus doordat ik bezig was of met een dekentje over de benen op de bank zat. Met af en toe dat zonnetje op de ramen is het toch nog gewoon 17 graden in huis bij mij.
 
Ik hoop dat er meer dagen volgen zonder verwarming, want dat scheelt echt een hoop in stookkosten ook al stook ik het niet warmer dan 18 graden in huis.

5 opmerkingen:

 1. Gelukkig zeg dat de andere hondeneigenaar jouw hond tegenhield! Zijn de spieren weer op orde na die uitspatting?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja...de verwarming staat hier op 19 of zelfs 20 zodra manlief thuiskomt, zelf laat ik hem op 18, is mij genoeg.

   Verwijderen
  2. Nee, na zo'n uitspatting heb ik meestal wel 2-3 dagen nodig. Ik heb qua energie dosering een vrij strakke planning. Wil ik extra dingen dan moet ik van te voren en zeker erna extra rust inplannen.

   Maar komt weer goed hoor. Hoef niet veel de komende dagen omdat ik zondag nog weg wil waren de 2-3 dagen ervoor rustgevend ingepland.

   Verwijderen
 2. Fijn dat die mede hondeneigenaar je even hielp! Dat lijkt me wel lastig als je hond niet wil luisteren. Onze Trixie luistert ook niet altijd, maar is zo klein dat ik haar gewoon kan oppakken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boeddha is groot genoeg om te pakken, mits ze op pak afstand is. En dat was ze gisteren dus niet.

   Vandaag ging het gelukkig stukken beter. Ze is niet weggelopen en kwam regelmatig even bij mij, ook op roepen. Misschien omdat ik kleine stukjes kaas en worst bij me had?

   Verwijderen