woensdag 7 september 2016

Muizen in de schuur

Een week of twee geleden had ik wat tijd over. En dacht ik dit goed te besteden in de schuur met nog wat op te ruimen en uit te zoeken. Het was toch mooi weer, zo'n 30 graden.

Dus begon ik met het verzamelen van alle lege flessen die langs het fornuis stonden. Alles in grote bigshoppers gedaan en klaar gezet om weg te brengen.
Toen bedacht ik me dat ik de bbq wel uiteen kon halen. Eenmaal alles daar weggehaald veegde ik het verzamelde zand bijeen toen ik een vreselijke lucht waarnam en de herinnering aan 8-9 jaar geleden naar boven kwam.

MUIZEN !!!!!!

Een kleine zoektocht om spullen hen kijkend zag ik inderdaad langs de kast, in de hoek een 'mooi' nest liggen.
Dus nam ik een rigoureus besluit om de kast leeg te halen en het nest te verwijderen.

Nou als ik van te voren geweten had wat ik tegen zou komen, dan had ik alles terug geschoven en was ik lekker op de bank geploft om een leuke serie te kijken.


Nou kast leeg gehaald. Wel gelijk alles nagekeken en wat weg kon in de doos van de kringloop gezet of in de kliko gedeponeerd.

Nou toen ik de houten kast, inmiddels 36 jaar oud, bekeek wist ik dat deze niet meer terug kon. Aangevreten en volgezogen met muizenurine was het hout. 
Nou dan ook maar even kijken naar de kast die er langs stond. Ook die kast leeg gehaald. 
Verschrikkelijk wat ik daar aantrof. Onder de hele kast was het één muizennest. Met mooi krantenpapier, rode lintjes, stukjes plastic en ander spul. Maar de muizen hadden zich ook hier door het hout heen de kast ingevreten.
Nou toen wist ik het wel dat kast nummer drie ook leeg en weg kon.

Vier uur later stond mijn tuin vol met spullen en had ik drie kliko's vol met kast en kapotte spullen.
Inmiddels mijn  moeder gebeld met de vraag  of ze de volgende ochtend met mij rekken kon kopen zodat ik mijn spullen weer kwijt kon in de schuur.

De volgende dag dus de rekken ineen gezet en alles terug gezet. Gewoon terug gezet. Niet netjes, want daar was het met die 30 graden buiten echt te warm voor. Ik heb nu zoveel ruimte gekregen in de schuur dat ik zelfs op een regenachtige dag als ik tijd over heb daar aan de slag kan op alles netjes en overzichtelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten