zaterdag 29 november 2014

WeekendHet is weer weekend. In het weekend neem ik de dingen meer zoals ze komen en is er niet echt een planning van dingen die gedaan moeten worden. Er zijn natuurlijk wel de vast dingen zoals boodschappen, een was draaien en scouting van de kinderen. Alhoewel dit weekend scouting anders draait dan anders.

Neem nu dit weekend. Gisterenavond heeft een wildvreemd iemand bij mij thuis gekookt en gezellig meegegeten. Het was erg gezellig. Oudste moest iets eerder weg ivm een spooktocht bij scouting waarna ze met z'n allen bij een ander bleven slapen omdat deze nog jarig was geweest. Jongste had ook een scoutingnacht op de boerderij. Dus om 20 uur weggebracht en toen was ik om 21:15 uur terug en dan is het huis leeg.

Ik heb me lekker op de bank geïnstalleerd met een beker warme chocolademelk en een boek aangezien er niks boeiends op tv was. Voor dat ik het wist was het 23:30 uur. Ik snapte er niks van, maar ja dat komt omdat ik jongste nog weggebracht had. Mijn interne klok was even van slag.

En dan is het zaterdagochtend. Ik stond al vroeg onder de douche en om 8:30 uur was ik al in de winkel voor de boodschappen. Nog een lang praatje buiten gemaakt met een bekende. Hier had ik nu echt tijd voor want ik had geen kind is huis en pas om 12:30 uur zouden er mensen voor een opvangkitten komen kijken.

Thuis lekker ontbeten met vers brood en een beker thee. Vervolgens de kattenbakken vlug verschoond en de beesten buiten voorzien van een lading hooi, water en voer. Daarna met de laptop op schoot, 2 katten langs me, muziekje op de achtergrond op de bank. En dan ineens is oudste thuis. Wel gezellig om alle verhalen aan te horen. Oudste heeft het in ieder geval heel leuk gehad.

De mensen die kwamen kijken voor het opvangkitten Muffin besloten deze als huisgenoot te accepteren en gingen op en neer naar het asiel voor de betaling. Dus voor mij is het kitten seizoen voorbij. Volgend jaar mei dan komen die speelse kleine katjes pas weer in huis. Jammer, maar ze waren er erg blij mee.

Dan jongste halen op de boerderij. Dat houd dus in spullen overal vandaag plukken en in de tas stoppen. En dan wachten tot ze klaar zijn. Ondertussen komen de verhalen.
Thuis kan jongste dan eerst onder de douche en wordt er direct een wasmachine aangezet met kleren/jas die naar vuur stinken.

Deze zondag hebben we toevallig een verjaardag van een neefje. Dus daar gaan we aan het einde van de middag naartoe. En tegen 18 uur zijn we weer terug.
Oudste speelt deze zondagmiddag voor zwarte piet bij een geestelijke gezondheidsinstelling. Daarna word er huiswerk gemaakt. Jongste zal nog een surprise in elkaar moeten flansen en een gedicht maken.
En tegen 19 uur wordt jongste opgehaald om terug te gaan naar het pleeggezin. 

Tja en zo rommelen we dit weekend een beetje door. Wel zo rustig om geen dingen te moeten. Dingen hoeven niet af want het loopt niet weg. Het ligt er maandag ook nog wel. Zo is er meer aandacht voor de kinderen en hun verhalen of spelletjes spelen. Of lekker koekjes bakken.

1 opmerking:

  1. Ik vind dit heel gezellig klinken. Dit soort rustige weekenden zijn mijn favoriet.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen