woensdag 6 mei 2015

Verzamelen

Toen ik kind was verzamelde ik poezieplaatjes. Daar stopte ik mee toen mijn ouders mij min of meer dwongen om postzegels te verzamelen.
In mijn tienerjaren ben ik begonnen met blikjes te verzamelen. Uiteindelijk kon ik er mijn muur mee bekleden op mijn kamer op zolder. (mijn slaapkamer was 7 meter lang en 3 meter hoog. Het had wel een schuin dak.)

Mijn postzegelverzameling heb ik teruggegeven aan mijn vader, mijn blikjesverzameling daar heb ik uiteindelijk een ander blij mee gemaakt. Vooral de coca cola blikjes waren geliefd.

Toen ik op mezelf ging wonen heb ik even niks verzameld. Tot ik ineens gecharmeerd was van boeken met oud Nederlands. Ik vond het zo mooi geschreven mensch, zoo, den eersten en zo nog meer van dat soort oude spelling.
Ik verzamelde deze boeken tot een paar jaar terug. Nu ben ik er over na aan het denken om ook deze verzameling, op een paar speciale boeken na, weg te doen.  De verzameling staat deels in een boekenrek op zolder en zit nog deels in dozen van de verhuizing van 9 jaar geleden.

Aangezien ik ruimte wil krijgen in mijn huis voor andere hobby's die mijn interesse hebben zal ik andere dingen weg moeten doen die mijn interesse niet meer hebben.

Een andere verzameling heb ik niet.

Mijn oudste heeft een tijd lang spaarpotten in alle vormen en maten verzameld. Ook toen ze kleiner was alles van K3. Op dit moment heeft ze geen interesse in dingen verzamelen.

Jongste daarentegen verzameld alles wat los en vast zit. Stenen, stukjes gum, knuffels, botjes van dieren. Jongste wil alles bewaren. Af en toe gaan we er samen voor zitten om uit te zoeken wat hij echt belangrijk vindt om te bewaren. Want tja het moet nog wel op zijn kamer passen.

Hebben jullie nog iets wat jullie verzamelen?

1 opmerking:

  1. Ik had vroeger een letterbak waar alleen witte beeldjes in mochten. Het was op vakantie dan altijd snuffelen in kleine winkeltjes naar het perfecte witte beeldje.
    Ook luciferpoppetjes verzamelde ik fel.

    Nu verzamel ik niks meer omdat ik vrij klein woon.

    BeantwoordenVerwijderen