donderdag 24 september 2015

Donker

Het is goed te merken dat de dagen steeds korter worden. Ik heb geen zon meer in de tuin achter. Als ik nu in het zonnetje wil zitten moet ik een stoel in de voortuin zetten of een bankje in het park opzoeken.

Ik vind het maar niks dat het steeds eerder donker wordt. Ik doe de dingen liever als het nog licht is. Zoals de laatste lange wandeling met de hond. Ik ga weg als het licht is maar onderweg gaan de lantarens aan. Dat houd in dat ik er weer aan moet denken om de halsband met lampjes voor Boeddha weer op zak moet steken. Een donkere hond in het donker, veel mensen schrikken dan toch als je oversteekt en ineens is er een hond daar.

Wat ik wel prettig vind is dat het 's morgens langer donker is. Ik slaap nu beter aan het einde van de ochtend en ben niet om vijf uur al wakker. En mocht ik wel zo vroeg wakker zijn dan doezel ik lekker door.

Binnenkort zoek ik de gekleurde waxine glaasjes weer op zodat ik weer gezellig kaarsjes kan aansteken. Ook komt mijn tafelkacheltje weer tevoorschijn. Dit vond ik vorig jaar op de blog van Min of Meer. En behalve dat het gezellig is werkt het ook nog.

1 opmerking:

  1. Ik hou ook echt niet van het donker. De winters zijn echt zo saai en koud, je wordt er gewoon helemaal chagrijnig van. De zomer is veel leuker!

    BeantwoordenVerwijderen