vrijdag 11 september 2015

spullen verkopen of weggeven?

Nog even en ik gooi gewoon alles in de kliko, want kopen of weggeven kost een hoop tijd en energie.

Sinds ik 2 jaar geleden besloten heb om mijn huis te gaan ontdoen van spullen is er al heel wat verdwenen. Op sommige plekken is dit goed zichtbaar op andere plekken helemaal nog niet.

Maar goed daar wilde ik eigenlijk niet over schrijven.  Waar ik heel vaak tegen aan loop als ik spullen weggeef of bij hoge uitzondering verkocht krijg is het feit dat mensen gewoon niet komen opdagen en ook niet afzeggen.

Zo heb ik de afgelopen weken al 4 keer op verschillende mensen zitten wachten. En denk je nou dat ze kwamen? Nee, hoor.

Als smoesjes komt dan ineens voorbij:
  • sorry vergeten kan het morgen?
  • ik heb geen vervoer kunnen regelen
  • een ander zou rijden voor me en die kan ineens niet
  • ik heb geen interesse meer
  • of gewoon helemaal geen reactie meer
Het probleem zit hem in het feit dat ik slechthorend ben. Als iemand een afspraak met mij maakt om bij mij thuis te komen, moet ik beneden zijn anders hoor ik de bel niet. Ook maakt mijn hond Boeddha mij er op attent dat de bel gaat maar alleen als ik beneden of achter in de tuin of schuur bezig ben.

Ik kan dus niet boven met de was bezig zijn of verder gaan met opruimen of even vlug stofzuigen. Op dit soort momenten hindert het me echt dat ik slecht hoor, maar ik stoor me het meest aan mensen die hun afspraken niet nakomen. En het kost mij tijd om de mail te lezen, afspraken in te plannen, advertentie op gereserveerd zetten. Tijd die ik graag anders had besteed aan een leuk boek lezen of zo.

Ik noteer de naam van degene die de afspraak niet na komt ook in een document. Mocht deze ooit nog eens reageren dan ben ik niet te beroerd om geen reactie terug te geven.


 

1 opmerking:

  1. Ik herken dit helaas. Mensen zijn vaak verbazingwekkend laks als het gaat om zich aan afspraken houden. Ik snap dat niet, want dat is toch niet netjes? Het is echt één van de nadelen van marktplaats. Op eBay is dat beter geregeld, want dan zit iemand echt aan de koop vast.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen