zondag 6 september 2015

Wat aten de we de afgelopen 2 weken?

De vakantie is hier weer voorbij dus komt er weer een schema met wat we 's avonds eten.

22 tot 28 augustus
zaterdag: pannenkoeken
zondag: gekookte aardappels + hamburger + boontjes
maandag: knoflook aardappels + kipschnitzel  + worteltjes
woensdag: vis+ worteltjes + gekookte aardappels (alleen thuis)
donderdag: brood met kaas. komkommer en augurk (alleen thuis)
vrijdag: friet met een snack, oudste at zelfgemaakte maaltijsalade

29 augustus tot 4 september
zaterdag: gekookte aardappel + gekruide kip + worteltjes
zondag: friet met een snack
maandag: gekookte aardappelen + kipkrokant schnitzel + verse erwten
dinsdag: wraps + gehakt en gemengde groenten
woensdag: brood met kaas/sla/komkommer/augurk (alleen thuis)
donderdag: gekookte aardappel  + boontjes + gehaktstaaf
vrijdag: knoflook aardappeltjes +  worteltjes + gekruide kip

2 opmerkingen:

  1. Die knoflook aardappeltjes springen er voor mij uit. Koop je die kant en klaar, of maak je die zelf? En hoe doe je dat?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak deze knoflookaardappeltjes zelf.

      Ik schil per persoon 200 gram aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. (ongeveer 2-3 mm dik)
      Deze dunne plakjes kook ik 5 minuten en laat ze dan uitlekken.

      Per persoon 1 grote knoflookteen heel fijn snijden (of met een knoflookpers) en mengen met olijfolie ( 1eetlepel voor 1 persoon, 2 eetlepels voor 2-3 personen en 3 eetlepels voor 4-5 personen).

      Ik voeg de aardappelschijfjes toen aan de olie met knoflook en meng dit goed zodat de aardappels bedekt zijn met olie en knoflook. Eventueel zout naar eigen smaak toevoegen.

      Verdeel de aardappels over de met bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven (220 graden) in ongeveer 15-20 bruin. Halverwege keren.

      Eet smakelijk.

      Verwijderen