vrijdag 13 juni 2014

44 jaar geleden

ben ik met een spoedkeizersnede gehaald. Ik zat krap 27 weken in de buik van mijn moeder.

Maar ik was een rhesus kindje. Toendertijd niet veel over bekend. Maar het ging zo slecht met mijn moeder dat ze mij met spoed hebben gehaald. Er werd niet eens gekeken naar het feit dat ik krap 27 weken was. Er werd alleen gekeken naar mijn moeder. Als ik er niet uit kwam dan zou mijn moeder zijn overleden, en ik ook dus.

Ik kwam in de couveuse terecht. Ik woog 1200 gram en was 34 cm lang. Behalve een infuus kreeg ik verders niks. De artsen gingen er vanuit dat ik het toch niet zou halen. Omdat mijn conditie te slecht was. Maar ik was een vechtertje. Pas na 2 weken werd er meer aandacht aan besteed aan mij. En vonden er onderzoeken plaats en kreeg ik medicijnen. Mijn moeder mocht mij alleen door het raam zien.

Ook probeerden ze me toen melk te geven. Wat niet lukte. Wel luste ik verdunde slagroom. Dat heeft me de eerste weken door gesleept. Gelukkig was er een verpleegkundige die aan die optie dacht en probeerde.

Niks op de borst bij mij moeder, niks aanrakingen door anderen. Dat was toendertijd nog niet zo.
Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. De ouders mogen erbij en worden bij de zorg betrokken. Als het kan dan mogen hun kind aanraken en vasthouden.

Op de uitgerekende datum was ik sterk en groot genoeg om naar huis te mogen. Ik ben de eerste jaren klein gebleven. Ik was een moeilijke eten. Behalve een slecht gehoor  heb ik niks overgehouden aan mijn vroeggeboorte.

Vandaag ben ik dus 44 jaar geworden, iets te zwaar. Niet kerngezond. Maar ik ben er nog steeds. Ik geniet vandaag van het mooie weer. Ik ben naar de kapper geweest. Heb een heerlijke appelkruimeltaart gebakken en net een warm stukje op met een bolletje ijs erbij.
Vanavond met de kinderen pannenkoeken eten. Wie had dat gedacht 44 jaar geleden.

1 opmerking:

  1. en dan ook nog vrijdag de 13e!! wel wat laat maar alsnog van harte gefeliciteerd en nog heel veel goede jaren
    gelukkig is er veel veranderd nu, vaak ten goede, soms iets minder

    heerlijk..pannenkoeken

    Berber

    BeantwoordenVerwijderen