woensdag 4 juni 2014

Bij tijd en wijlen

heb ik meer last van mijn fibromyalgie (spierreuma). Dan kan ik wat minder of de dingen die ik doe geven me meer pijn. Zo weet ik dat als ik een dagje ga zwemmen met de kind(eren) dat ik 1-2 dagen erna meer pijn heb en bepaalde handelingen me meer moeite kosten.
Nu speelt ook nog mee dat het me eind februari me in de rug geschoten is en dat dat niet vanzelf overging waardoor ik nu al 3 behandelingen bij een manueel therapeut heb gehad. Maar dat heeft als consequentie dat ik dus boven op de dagelijkse pijn nu meer pijn heb. Vooral in de onderrug.

Maar met af en toe een pijnstiller en dan red ik me wel.

Maar ik heb vandaag verse groenten gesneden voor bij de miehoen (zou ik eigenlijk gisteren eten, maar kwam er niet van) en nu 3-4 uur later merk ik dat mijn vingers/handen minder willen/kunnen. Het gebeurt me vaker de laatste tijd, maar ik wil er niet minder vers door gaan eten of meer uit potjes.

Ik beleef juist aan zelf koken nog plezier. Dus zat ik zo te denken dat er toch hulpmiddelen voor zijn om het bereiden van eten makkelijker te maken. Dat begint met goed keuken gereedschap zoals scherpe messen, goede pannen, kommetjes, elektrische blikopener, goede dunschiller.

Maar van heel veel dingen weet ik dat ze er zijn, maar verlicht het ook mijn klachten?

Ik kom vooral adviezen tegen als koop voorgesneden en geschild. Gesneden kopen vind ik duur en milieuonvriendelijk. Ik heb gekeken op internet maar het is vooral aangepast bestek en drinkgerei. Antislip voor deksel. En gericht op het hebben van maar 1 functionerende hand. Maar daar voel ik me nog veel te goed voor.

Zou het handig zijn om hierover met de huisarts/ergotherapeut te hebben?
.

1 opmerking:

  1. absoluut met de huisarts over praten, die kan je dan eventueel doorsturen.
    ik heb artrose in mn handen en aardappels/groenten afgieten kost me ook steeds meer moeite (komt ook door andere oorzaken)
    sterkte!!

    Berber

    BeantwoordenVerwijderen