donderdag 11 december 2014

Zomaar een dag zonder afspraken

Soms zit ik gewoon naar buiten te staren en kijk naar de voorbij drijvende wolken en rondvliegende blaadjes. Ja, ik laat de blaadjes zoveel mogelijk in de tuin liggen. Weliswaar in een hoekje, maar de vogels zijn er zo blij mee. Iedere keer de hele hoop omgooien op zoek naar insecten.
Vogels die over vliegen met een stuk brood in de bek. Ja hier gooien sommige mensen hele broden op het dak van hun schuurtje vergetende dat dit behalve vogels ook ander ongedierte aantrekt zoals muizen en ratten.

Maar goed ook vandaag zat ik te staren naar buiten denkend aan komend weekend. Ik ga naar de film. Een van de weinige uitjes voor mezelf. Ik ga naar de Hobbit. En nee niet alleen deel 3, maar ik ga voor de marathon. Om 10:30 uur begint het en om 19:50 uur is het afgelopen. Jongste is niet thuis en oudste heeft me verzekerd dat ze best een middag en begin van de avond alleen thuis kan zijn. De buren en mijn ouders zijn dan wel op de hoogte dat oudste alleen thuis zodat als er iets mocht zijn ze terug kan vallen op volwassenen en ik gewoon in de bioscoop kan blijven zitten.

Eigenlijk had ik voor de nachtmarathon willen gaan, maar daarvoor was ik te laat met reserveren. Achteraf maar goed dat ik het niet gedaan heb want oudste was niet helemaal lekker en tja dan zit je ook niet lekker in je stoel bij de film. Ineens bedenk ik me dat ik vorig jaar ook al naar de marathon wilde en het toen niet gedaan heb omdat ik 4 uur 's nachts wel erg laat vond en toen was oudste ook al ziek thuis. Hoezo toeval? Bestaat dat nog.

Wat zal ik allemaal meenemen? Het is een lange zit met 2 pauzes. Eigenlijk mag je geen eigen eten meenemen naar de bioscoop en ben je verplicht om daar duur, ongezond eten te kopen. Pech hebben denk ik dan maar. Er gaan 4 broodjes mee met salami en kaas, een klein zakje drop, 2 mandarijnen en een flesje water. Ik koop daar dan wel een kop koffie want iets warms is ook wel lekker. Er gaat ook een fleecedekentje mee want uit eerdere ervaringen weet ik dat ik van stil zitten koud word en dat is niet goed voor mijn spieren.

Dus het is nog 2 nachtjes slapen en heb ik een dagje weg. Nou eigenlijk een dagje zitten en alleen maar films kijken. Wauw een hele dag films kijken, kan me niet herinneren dat ik dat ooit gedaan heb, behalve naar kinderprogramma's als een van de kinderen goed ziek was en op deze manier afgeleid kon worden van het ellendig voelen.

Wat doe ik vandaag nog meer? Ik heb muziek van wave over wave op de achtergrond en beker warme chocolademelk op tafel. Net mijn moeder gebeld en afgesproken om even naar Ikea te gaan om gordijnen te halen die ik in het trapgat kan hangen beneden zodat de warmte ook echt beneden blijft. Natuurlijk drinken we daar dan ook gratis een kopje koffie. En betaal ik met cadeaubonnen.

De lucht is hier inmiddels pikzwart geworden waardoor de kale bomen mooi afteken tegen de lucht.
Zo nog iets eten en dan de deur uit. Wat ik doe als ik terug kom? Geen idee, ik hoef tenslotte niks vandaag.

2 opmerkingen: