donderdag 8 januari 2015

Dagboek

Wie heeft er geen gehad vroeger geen gehad? Ik heb er wel 4 vol geschreven. Niet met leuke dingen weet ik nog. Want een jaar of 6 terug heb ik de dagboeken verbrand om een punt achter mijn pijnlijke jeugd te zetten en de herinneringen een plek te geven.
Helaas was daarmee het probleem van hardnekkige patronen niet verdwenen kom ik nu achter. Ik had na het verbranden wel een berusting in wat er gebeurt was en dat dat niet mijn schuld was.

Sinds kort maak ik voor de therapie die ik volg G-schema's. Dit staat voor Gebeurtenis-Gedachten-Gevoel-Gedrag-Gevolg. Eerst alleen over de 'negatieve' gebeurtenissen waar ik hinder ondervond en sinds een maand ook 'positieve' gebeurtenissen. Als ik deze terug lees is het net een dagboek van dingen die ik meemaak. Het heeft me ertoe aangezet om opnieuw een dagboek te beginnen. Soms schrijf ik een lang stuk, maar heb ik even geen zin (gebrek aan tijd is het niet) en laat ik het bij 2 of 3 zinnen. Ik weet wel dat het me inzicht geeft waarom ik soms dingen op een bepaalde manier doe en waardoor ik me zo voel. Maar door het opschrijven ben ik me er van bewust en kan ik dat anders gaan doen.

Van mijn kinderen heb ik van de eerste 3 jaar een dagboek bijgehouden en van 3-6 jaar staan er aantekeningen in mijn oude agenda's met bijzondere momenten.

Wie heeft er nog meer een dagboek.

3 opmerkingen:

 1. Ik heb ze ook allemaal weggegooid. Als mijn kinderen dat later ooit lezen... nah. Liever niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik heb en had geen dagboeken.
  Genoeg nare herinneringen, dat wel.
  Maar daar ga ik dit jaar mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen