vrijdag 2 januari 2015

Dierenarts

Op 30 december ben ik met onze kat Miep naar de dierenarts geweest. Een plek waar ik liever niet kom omdat het voor mij gelijk staan aan hoge onkosten. Nu spaar ik wekelijks voor inentingen van onze 2 katten en konijn waardoor het in juni geen grote uitgave is.


Maar nu was onze kat Miep al enige weken niet echt lekker. Steeds vaker trof ik overal braaksel aan van onverteerde brokken of verdunde blikvoer plekken. De laatste week was het iedere dag raak. Voor mij een reden om toch maar een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Na onderzoek kon de dierenarts niks bijzonders vinden. Dus kreeg Miep een injectie om de maag tot rust te brengen en een pasta om de haarballen uit het maagdarmkanaal te verwijderen. Gelukkig heeft dit wel geholpen en eet Miep nu weer redelijk zonder te spugen.
Wel ben ik € 67 lichter. Ik heb wel een in-geval-van-nood-potje, maar toch een hoop geld.

Oudste begon over een huisdierenverzekering. Ik heb haar uitgelegd dat veel dan nog niet of maar gedeeltelijk vergoed wordt en als je uitrekent wat je op jaarbasis kwijt bent is het over het algemeen goedkoper om zelf te sparen voor dierenartskosten.
Als ik dan de huisdierenverzekeringen vergelijk dan ben ik goedkoper uit met zelf geld in een potje doen. Vaccinaties worden niet vergoed en wormenkuren ook niet en dat zijn voor mij tot nu toe de kosten die ik maak..
Voor mijn 2 katten en konijn (mijn cavia's hebben geen vaccinaties nodig) € 22 per maand opzij zetten. Dit is voor de vaccinaties en onvoorziene kosten. Dit gaat al 25 jaar goed.

Ik ben benieuwd hoe anderen dit doen die huisdieren hebben.

3 opmerkingen:

 1. Hallo, toevallig kwam ik vanmorgen jouw blog tegen en ik ben begonnen met lezen vanaf je eerste bericht in 2015. De oudere doe ik later nog.
  Wij hebben 2 hondjes waar we ook elke maand geld voor opzij leggen voor dierenarts/onverwachte kosten. Inderdaad zo'n huisdierenverzekering kost je erg veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh leuk te horen dat ook anderen geld apart leggen in plaats van een dure dierenverzekering af te sluiten.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen