maandag 5 januari 2015

schoenen

Mijn schoenen lopen op hun laatste zool. Ik merk dat doordat als het regent of als er plassen water liggen mijn voeten nat worden. Nog niet zo heel erg, maar wel vervelend.
Deze (softgel) wandelschoenen heb ik in maart 2014 gekocht. Helaas nu al bijna rijp voor de vuilnisbak. Mijn vorige wandelschoen gingen ruim 2 jaar mee.

Ik koop altijd lichte wandelschoenen omdat in de meeste 'mode' schoenen mijn voeten te weinig ruimte hebben en ik last krijg van drukplekken. Ook heb ik op mijn grote teen een knobbel op het bot zitten waardoor de knik in de neus van de schoen daar onder of juist boven moet vallen.

Ik weet dat ik nooit de eerste keer slaag met mijn zoektocht naar nieuwe wandelschoenen. Soms heb ik mazzel en is het zelfde paar een keer in de aanbieding vanwege een opruiming. Dit was ooit het geval bij de boerenbond bij ons in de buurt. De schoenen waren afgeprijsd vanwege het ontbreken van een inlegzool. Dat probleem was zo op te lossen door de zool uit de eerder gekochte schoen erin te stoppen.

In geval van nood heb ik nog wel bergschoenen staan. Deze zijn al 29 jaar oud en eenmaal verzoold. Dus die hebben hun geld wel opgebracht. Ze lopen ook het fijnst van alle schoen die ik ooit gehad heb. Maar nog een keer laten verzolen dat doe ik denk ik niet.

Vroeger was het heel normaal dat schoenen naar de schoenmaker werden gebracht om verzoold of gerepareerd te worden. Als ik nu een schoenmaker zoek dan kan ik ruim 30 minuten fietsen voor de dichtstbijzijnde. Het lijkt wel een uitstervend beroep.

Ik denk dat ik dit keer voor een wat duurdere schoenen ga in de hoop er weer 2 jaar mee te kunnen doen. Want ik geef toe dat de wandelschoenen die ik nu heb een miskoop waren.

Laten jullie je schoenen nog repareren of verzolen?

2 opmerkingen:

  1. ik koop enkel goedkope schoenen eigenlijk, die zijn het geld niet waard om wat aan te laten maken, een nieuw paar is maar net iets duurder

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan ben je inderdaad goedkoper uit om nieuwe schoenen te kopen. Fijn voor je dat dat mogelijk is voor jou.

      Verwijderen