zaterdag 17 januari 2015

overlast

Wie heeft er geen last van?

Nou ik ervaar wel overlast en wel van verschillende dingen.
 • Honden
Honden die tegen mijn tuinplanten hun behoeftes doen. Behalve dat het stinkt nodigt het andere honden weer uit om ook hun plasje daar achter te laten. Waarom laten ze hun hond dan de behoefte niet doen in het plantsoen wat 1½ meter van mijn tuin ligt. Nou gewoon omdat de meeste hondeneigenaren het  niet interesseert waar hun hond iets doet.
Blaffende honden. Een verschrikking vindt ik het. Zeker omdat mijn buren wel 5-6 bouviers hebben zitten die vaak de dag in de tuin doorbrengen. Ze blaffen wat af. Maar ook 's nachts als de honden in de schuur zitten hoor ik ze nog. Klagen heeft geen zin, want dan gaat de buurman binnen schreeuwen in de hoop dat de zijn honden stil worden.
In het blok waar ik woon (ongeveer 18 huizen) wonen 15 honden. Het gaat lekker tegen mekaar op, zeker met goed weer.
 • Jongeren
Jongeren die spullen uit mijn tuin jatten. (pompoenen en andere rijpe groenten, vijverplanten, losse bloempotten)
Jongeren die hun troep (lege flesjes, zakjes, papiertjes etc) in mijn tuin gooien.
Jongeren die na een nachtje stappen heel luidruchtig door de straat fietsen.
Jongeren die me een grote mond geven als ik hun aanspreek op hun gedrag tot bedreigingen toe. Maar ze weten nu dat ik dan de politie inschakel omdat ik , zeker bedreigingen, niet pik.
 • Geluid
Ik ben gevoelig voor geluid en heb echt moeten leren dat mensen zomers meer tijd in hun tuin doorbrengen en dan luid praten, schreeuwen en de radio hard hebben staan. Of regelmatig feestjes geven tot een uur of 1 's nachts.
 • Stank
Mijn put bij de achter geeft regelmatig een rioollucht af. Klagen bij de woningbouw heeft tot nu toe niet geholpen. Maar ik ga gewoon door met klagen en bellen totdat het wel opgelost is.
Katten van andere mensen die tegen mijn tuinmeubels en deuren sproeien. Een verschrikkelijke lucht waar ik echt van over mijn nek ga.
 • Mensen
Die zich niet aan de verkeersregels houden en daardoor voor mij gevaarlijke situaties creëren. Snorfietsers op het fietspad die te krap inhalen waardoor ik de spiegel tegen mijn ellenboog krijg.
Mensen die hun troep op straat gooien in plaats van in de prullenbak of mee naar huis nemen.

Hoe ervaren jullie 'overlast'?

4 opmerkingen:

 1. Overlast, als er 's avonds pubers voor mijn huis aan het 'chillen' zijn, waardoor dochterlief weer in paniek wakker wordt. Mensen die besluiten dat ze hun auto overal waar het hen uitkomt neerzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind de overlast hier enorm meevallen! enige overlast die k persoonlijk ervaar is de sjagerijnige buurvrouw waar t van af straalt dat ze ons niet mag en zich aan ons stoort.. en waarom ? al toen we hier net kwamen wonen.. een piano mee.. gelijk de vraag hoevaak en lang we erop van plan waren te spelen.. we hebben 2 katten, of we die in onze tuin konden houden.. eh hoe.. :S einde van de tuin was nog open omdat hun dochter met de kinderen van vorige bewoners vaak speelden (en nog).. wanneer wij van plan waren het dicht te maken? eh zoiets doe je samen lijkt me.. vooral de kosten ervan...? en meer van die dingen. net of staat ze boven ons.. gelukkig is buurman wel rustig.. toen ik zwanger was van de 2e had ze nl een aanvaring met mn vader wat mij ook de nodige stress opleverde.. nooit een excuus voor gehd.. maf mens..

  en de mensen die hun hond uitlaten en overal maar laten poepen en laten liggen.. zelfs op de stoep rondom school (lees 4 scholen en kdv bij elkaar.. paar 100/1000 leerlingen en peuters bij elkaar dus...) lekker met je wandelwagen erdoor.. peuters die erdoor lopen onmdat ze echt niet horen dat jij kijk uit poep roept of het nog niet snappen.. heb gelukkig nog niet meegemaakt dat ze erin vielen..maar ook dat zal nog een x gebeuren zoveel sh*t ligt er...

  verder geen enkele ergernissen hier eigenlijk.. rustige vinexwijk, steeds meer faciliteiten, groeiende wijk.. vanaf maart weer overlast.. dan gaan ze weer huizen bouwen.. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De dingen die je noemt zijn inderdaad vervelend. En wat een maffe jongeren die niet van andermans tuin kunnen afblijven!

  Hier op het platteland heb ik dat gelukkig niet.

  Ik heb moeite met mensen die hun muziek heel hard spelen, zodat iedereen wel moet mee 'genieten'.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik baal van katten in onze tuin. Laten ze die beesten gewoon thuis houden.
  Mijn honden mogen toch ook niet in hun tuin lopen?
  Ook baal ik van mensen die hun hond overal laten poepen en dat ze het vervolgens niet opruimen. Wij doen dat dus altijd wél en ik erger me groen en geel aan de hoeveelheid poep die anderen laten liggen.
  Verder is er hier niet echt overlast dus dat is mooi.

  BeantwoordenVerwijderen