vrijdag 9 januari 2015

Regeltjes ???

Regeltjes zijn nodig anders wordt het een grote puinhoop.

Soms zijn regeltjes nodig omdat er anders gevaarlijke situaties ontstaan. Denk aan verkeersregels en gebruiksaanwijzingen van apparaten. Alhoewel sommige gebruiksaanwijzingen het wel er bont maken. Zo kwam in de gebruiksaanwijzing van mijn combi-magnetron het zinnetje ' geen levende wezens in stoppen omdat dit schade aan het dier zou kunnen geven' tegen.
Of verkeersborden bv:
 


Zo kreeg ik de afgelopen 2 maanden met een stom regeltje van bureau jeugdzorg te maken. "Er moet eerst een afsluitend gesprek zijn tussen alle belanghebbende partijen eer het kind weer definitief thuis kan wonen" Wat er op neer kwam dat oudste toch 2 nachten bij pleeggezin moest slapen terwijl het geen enkel doel meer diende. En het in de praktijk op neer kwam dat oudste in de maand december 3 nachten en in januari 1 nacht niet thuis sliep.
Vandaag eindelijk het verlossende telefoontje gehad, na constant commentaar van 'alle belanghebbende partijen' dat dit toch echt alleen maar tegenwerkend was in plaats van helpend. Is er besloten dat oudste nu gewoon weer thuis woont omdat het afsluitend gesprek moeilijk te plannen is met 6 verschillende agenda's van alle betrokkenen. Pffff gelukkig, voor het eerst wordt er een keertje van de regel afgeweken.
Het was een telefoontje wat van dit weekend al een geslaagd weekend heeft gemaakt en er niks meer verkeerd kan gaan.

2 opmerkingen: