dinsdag 20 januari 2015

Financiële meevaller

Dit jaar heb ik een leuke financiële meevaller. Begin januari kreeg het teveel betaalde voorschot terug van mijn gas. Zo rond de €500 kwam het uit. Voor mij is dat veel geld. Meestal zette ik dit geld direct apart voor de kinderen om iets extra's te kunnen doen. Maar dit keer doe ik dat niet.

Een deel gaat in de pot voor onvoorziene dierenartskosten, een deel voor de kinderen en de rest is voor mij. Klinkt misschien egoïstisch. Maar zo zie ik dat niet. Al 16 jaar zet ik alle meevallers weg voor de kinderen. Al 16 jaar cijfer ik mezelf eigenlijk weg en is de gedachte versterkt dat ik niks leuks voor mezelf mag kopen of doen.
Een van mijn voornemens dit jaar was dat ik meer tijd voor mezelf zou nemen om iets leuks te doen. Ik vind dus dat ik ook dingen voor mezelf mag kopen die ik al heel lang graag wil hebben. Dus kocht ik vandaag eindelijk die melk opschuimer die al 4 jaar op mijn verlanglijstje staat. En bestelde ik ook nog een aantal haaknaalden en haakgaren.

Dus vandaag 2 lekkere koppen zelfgemaakte cappuccino op. Dus hoef ik die duurdere capsules niet meer te kopen en kan ik het gewone melk maken.
En het haken? Dat doe ik nu iedere dag 2 keer een kwartiertje. Een echt doel heb ik nog niet, ik ben vooral gelijke lapjes aan het maken met de verschillende steken. Zo kan ik oefenen zonder dat ik de hele tijd hoef te lezen hoe het ook al weer moest. Ik denk dat ik straks van alle lapjes een fruitzak maak om mijn fruit in de winkel in te doen.

Het voelt goed om mezelf eens op de eerste plaats te zetten. Ik mag er ook zijn.

3 opmerkingen:

 1. tuurlijk mag je ook een deel (of alles, wat jij wil ;) ) aan jezelf uitgeven!! :D dat verdien je als mama, vrouw, persoon!!! :D geniet ervan zonder schuldgevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan! Zeker mag jij er ook zijn en aan jezelf denken is gewoon heel goed!
  Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen