zaterdag 8 augustus 2015

Dagjes weg

Wat te doen als je kinderen vakantie hebben? uuuh niet veel denk ik. Oudste is al vrij sinds 25 mei, de dag van haar laatste examen en in de weken daarna heeft ze veel ondernomen met klasgenootjes en vrienden van scouting.
Na haar diploma uitreiking volgende 5 dagen op kamp bij Heppie. Na het ophalen op vrijdag was het de vuile was wassen en er voor zorgen dat deze de volgende dag voor 5 uur weer droog bij de rugzak van scouting lag. (wat me overigens gelukt is) Er volgde direct 8 dagen met scouting naar Duitsland. 
Oudste heeft 2 heerlijke weken gehad.

Daarna volgde dus even niks. Een dagje stad om nieuwe t-shirts te halen of voor schoenen te kijken. Leesboeken halen voor de verveel momenten. Lange wandelingen met de hond, koekjes bakken.

Afgelopen woensdag wilde ze naar Beverwijk naar de Bazaar. Prima, leuk idee. Dus togen we met de trein naar Beverwijk. Bij aankomst wachtte een teleurstelling want het was helemaal niet open. De site had het dus verkeerd aangegeven.
Dan maar terug naar Amsterdam. Wat was het daar druk zeg. Wat een mensenmassa. Maar het was gezellig. Winkel in en winkel uit. Oudste zocht nog schoenen, slippers, een 'lange' korte broek. Voor de eerste twee is ze geslaagd en het laatste niet want de mode dit jaar is dat de korte broek wel heel kort is.
Tussendoor een ijsje, een flesje water (uit de winkel want er werden soms belachelijke prijzen gevraagd van wel €3,50 voor 500 ml).

Jongste is momenteel alleen de weekenden thuis en alleen dan kan ik iets leuks doen. Dus togen we vandaag met een goedkoop 1e klas (ja lekker luxe. Ik had die kaartjes uit een aanbieding van de NS en ik was maar € 14 voor een retourtje) naar Dierenpark Amersfoort.
Het was een gezellig dagje. Ik had me voorgenomen om jongste vandaag 'te volgen'. En dat werkte perfect. Hij had het voor het zeggen. Ook al liepen we soms 3 keer voorbij de zelfde dieren. Hij wilde graag naar het 100duizend dierenhuis. Want daar kon hij een sissende kakkerlak en een vogelspin vasthouden. En dat deed hij ook. Maar ik moest het ook doen van hem.


Het viel mij reuze mee. Ik had altijd het idee dat het ontzettend eng zou zijn. Maar de poten van de vogelspin waren fluweel zacht en de spin liep heel rustig over mijn hand.
De sissende kakkerlak kriebelde niet zoveel als ik me voorgesteld had. De poten en lijf voelde wel hard, maar zeker niet onaangenaam. 
Mocht de situatie zich voordoen dat ik het nog een keer kan doen dan zal ik ze zeker opnieuw vasthouden.

Dus het uitstapje met oudste en jongste waren zeer geslaagd. Benieuwd wat de laatste 3 weken van de vakantie brengen. Hopen op nog een beetje goed weer en het zal vast wat worden.

1 opmerking:

  1. Ik vind het gezellig klinken zoals je de vakantie viert. Zo nu en dan een uitje, en verder hoef je kinderen echt niet voortdurend te vermaken.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen