vrijdag 28 augustus 2015

werk aan de wegDeze week zijn ze bij ons aan de hoofdweg begonnen met de voorbereidingen vanwege het vervangen van het asfalt en plaatsen van verkeersdrempels op de kruisingen.

Vanwege deze werkzaamheden is de weg en 4 kruispunten afgesloten van 31 augustus tot half november.

Het gaat in 5 fasen.
Fase 1: het asfalt op de hoofdbaan wordt vervangen (nou ik denk eerder dat ze een nieuwe laag over de oude laag leggen want in 3 dagen 700 meter asfalt eruit halen, egaliseren (er ligt puin direct onder het oude asfalt) en opnieuw asfalteren van weg en fietspaden lijkt mij een beetje kort.
Fase 2 tot 5: elk kruispunt krijgt een verkeersdrempel.

Maar dan zijn er de volgende problemen

  • waar laten 150 woningen hun auto als deze niet in de parkeervakken mogen staan langs de hoofdbaan en in de zijstraten ook geen plaats is?
  • hoe komen mensen thuis (280 woningen) van 2 zijstraten waarbij de in en uitgang dichtgaat vanwege de aanleg van de verkeersdrempel en dat de enige toegangsweg is?
  • hoe gaat de bus rijden? Vervallen de 3 haltes en moeten we dan 1200 meter verderop opstappen?
  • worden het ruim tien weken slecht slapen omdat de werklui al om 7 uur 's morgens beginnen (net als deze ochtend toen ze bezig waren met het verwijderen van alle witte belijningen)?
  • waar laten wij onze afvalcontainers (en oud papier) als deze geleegd gaan worden? Er staat in de brief dat we ze op een bereikbare plaats neer moeten zetten. Maar waar is dat? De vuilniswagen kan bij ons in de straat niet keren en kan er dus niet komen, Wat inhoud dat ik mijn containers 300 meter verderop neer moet gaan zetten. Leuk vooruitzicht
De enige oplossing die bekend is is dat er voor de bewoners van de 2 zijstraten een tijdelijke doorgang wordt gemaakt via de stoep en plantsoen zodat zij thuis kunnen komen met de auto en dat hulpdiensten er door kunnen.
Maar voor alle andere problemen is geen oplossing geboden en mag jezelf bedenken wat bereikbaarheid is.

En dan nog iets leuks. Ze hebben borden neergezet dat je niet harder mag dan 30 km/uur. En dan een bord met einde alle verboden. Ze suggereren dan dat je dan weer 50 km/uur mag rijden was het niet dat we in een 30 km zone wonen. Hoezo verwarrend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten